Suroviny
- kokosový jogurt
- chia semínka
- bourbon vanilka
- kokosový sirup z květů (nebo javorový sirup)
- borůvky
- ostružiny
- černý rybíz
- granola (čokoládová kokosová)
- kešu pomazánka (kokosová)
- čokoládová pomazánka (kokosová)
- probiotika (cocoguard startér)
Postup
- Rozmixujeme kokosový jogurt s bourbonskou vanilkou a kokosovým sirupem a vmícháme chia semínka. Necháme několik hodin či přes noc chia semínka nasát vodu z jogurtu.
- Rozmixujeme 300 gramů kokosové čokoládové pomazánky s 450 ml vody. Krátce zahřejeme na 75 °C a necháme vychladnout na 35 °C. Vmixujeme cocoguard starter a necháme fermentovat. Fermentace trvá 8 hodin (teplota 38 °C) až 12 hodin (teplota 35 °C). Poté vychladíme.
- Do skleničky servírujeme nejdříve čokoládový krém, pak kokosový jogurt, nazdobíme ovocem a zalijeme rozehřátým kokosovou kešu pomazánkou.
Autor receptu: Kateřina Rae a Atrey Rae