Suroviny
- kuřecí prsa 5
- hladká mouka
- uzená paprika
- rajčatová omáčka (s bazalkou)
- mozzarella
- sýr 250 g
- brambory 1 kg
- máslo 150 g
- mléko 250 ml
- olej
- sůl
- pepř
Postup
Kuřecí maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Mouku smícháme se zauzenou paprikou a v této směsi maso obalíme. Poté obalené plátky zatáhneme na pánvi na oleji a vyskládáme je na plech.
Potřeme rajčatovou směsí. Malinko podlijeme vodou a pod alobalem dáme péct na cca 180 °C na 1,5 hodiny. Poté alobal sundáme, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme dopéct na cca 20 minut.
Uděláme klasickou bramborovou kaši a můžeme servírovat.
Autorka receptu: Kristýna Dobešová