Suroviny
- celé kuře
- anglická slanina 100 g
- máslo
- sůl
- pepř
Nádivka
- vejce 4
- jarní cibulka 1
- tvrdý sýr 100 g
- sůl
- pepř
Postup
- Kuře vykostíme. Na trošce másla orestujeme jarní cibulku. Připravíme si vejce do hrnečku, cibulku jimi zalijeme, přidáme nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Necháme stranou na pánvi. Kuřecí plát na roládu rozklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Poklademe plátky anglické slaniny. Vaječnou směs rozložíme na maso a zavineme.
- Roládu převážeme nití, aby se nám nerozpadla. Roládu dáme do pekáče. Podlijeme vodou. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Vložíme pekáč a pečeme zhruba 1 hodinu, poté odkryjeme, dopékáme do zlatova cca 20 minut. Po celou dobu pečení roládu poléváme výpekem z masa.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.
- Mezitím si na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a dozlatova opečeme cibuli najemno nakrájenou. Když máme brambory uvařené, scedíme je. Přidáme do nich opečenou cibuli, najemno nasekanou petrželovou nať a začneme šťouchat.
Autor receptu: Ivana Breuová
Těhotnej kuchař: Kuřecí roláda s nádivkou s medvědím česnekem