Suroviny
- celer 1/3 bulvy
- mrkev 1 a 1/4
- petržel 1 a 1/4
- bobkový list 3
- nové koření 6 kuliček
- pepř celý 6 kuliček
- kuřecí skelet 1,25 kg
Postup
- Do hrnce nalijeme 2 l studené vody. Kuřecí hřbety omyjeme, vložíme do hrnce. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme ke kuřeti. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat.
- Pokud se bude voda příliš vyvařovat, dolijeme vařící. Po 2 hodinách očistíme zeleninu, nakrájíme ji a povaříme ve vývaru do změknutí. Části kuřete vyjmeme, necháme chvíli vychladnout a maso obereme.
- Maso vložíme zpět do kuřecího vývaru. Dochutíme solí, případně i pepřem. Kuřecí vývar můžeme na talíři dozdobit čerstvou pažitkou či petrželkou.
Autor receptu: David Kohout