Postup
- Kuřecí prsní řízky rozkrojíme napůl, tak aby vznikla „kapsa”. Nakrájíme si na plátky nivu a čedar, společně s tím vložíme do kapes šunku, svážeme buďto provázkem, nebo přichytíme maso k sobě párátky, aby se nám kapsy nerozpadly.
- Skládáme do skleněné zapékací mísy, kapsy osolíme a opepříme, do mísy vložíme nakrájenou cibuli a zalijeme smetanou, mísu vkládáme do trouby předehřáté cca na 150–200 °C. Během pečení průběžně maso kontrolujeme a dál proléváme smetanou, budeme potřebovat cca dvě smetany na vaření, mohou být i tři.
- Na závěr můžeme smetanu s cibulí přelít do hrnce zvlášť a udělat pomocí tyčového mixéru omáčku, avšak nemusíme a můžeme polít šťouchané brambory smetanou s celými kusy cibule.
Šťouchané brambory
- Brambory si uvaříme bez slupky, hned po scezení vody rozmačkáme s máslem a přidáme najemno nakrájenou a orestovanou cibulku.
- Můžeme dozdobit např. petrželkou na talíři.
Autor receptu: Jaroslav Kulich
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!