Suroviny
- mrkev 4
- celer 1/4 menší bulvy
- petržel 2
- pórek 1/2
- hokkaidó 1/2 malá
- šalotka 4
- česnek 1 PL nasekaného
- zázvor 1 PL nasekaného
- bobkový list
- nové koření
- muškátový oříšek
- smetana
- parmazán
- sůl
- pepř
Postup
- Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kostičky, na másle s olivovým olejem nejdříve opékáme tvrdou zeleninu (mrkev, petržel, celer, dýni), pak přidáme pórek, šalotku a zázvor, nakonec česnek, zalijeme vodou a přidáme koření. Vaříme cca hodinu.
- Poté rozmixujeme do hladka, přidáme trochu smetany a másla na zjemnění.
- Krutony z nakrájené bagety opečeme na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze, podáváme v polévce a zasypané parmezánem.
Autor receptu: Petra Juranová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!