Suroviny
- vaječné bílky 180 g
 - cukr krupice 200 g
 - ocet 1 ML
 - škrob 1 PL
 
Krém
- mascarpone 200 g
 - smetana ke šlehání 200 g
 
Postup
- Bílky a cukr dáme do mísy a společně pozvolna vyšleháme do pevného sněhu. Stěrkou vmícháme ocet a škrob. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C (horký vzduch) asi 20–25 minut.
 - Po upečení otočíme sněhový plát i s papírem na čistý arch pečicího papíru, lehce poprášený moučkovým cukrem. Necháme takto zcela vychladnout. Je zcela přirozené, že se těsto po upečení na vrchní straně drolí.
 - Z vychladlého sněhového plátu opatrně sloupneme papír a na stejnou stranu rovnoměrně rozetřeme krém a položíme čerstvé ovoce. Pomocí pečicího papíru roládu stočíme a utáhneme ji, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Ozdobíme ovocem, šlehačkou a můžeme podávat.
 
Krém
- Všechny suroviny dáme do mísy.
 - Pozvolna vyšleháme do krému.
 
Ovocný přeliv
- Hrst mražených ostružin a borůvek dáme do kastrolu zahřát.
 - Přidáme lžičku cukru a zahustíme škrobem.
 
Autor receptu: Martina Wardas