Prostřeno: Kjufteta à la taťka s pečeným bramborem

Moje hodnocení
5x

Kjufteta à la taťka s pečeným bramborem podle Anety Christovové z Prostřeno!

5 porcí
120 minut

Suroviny

Postup

  1. U chleba odkrojíme kůrky a namočíme měkkou část do vody. Musí se úplně potopit. Cibuli nakrájíme na jemné kousky. Vyndáme mokrý chleba, vyždímáme a přidáme do mletého masa.
  2. Pak mleté maso, sůl, pepř, vejce, cibuli smícháme dohromady a vyždímaný chleba pořádně smícháme dohromady. Opravdu pečlivě promícháme a necháme na 2 hodiny odležet. Poté se v hrnci rozehřeje sádlo s trochou oleje, maso uplácáme jako karbanátky a smažíme, dokud nejsou hotové.
  3. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a dáme do pekáče. Na brambory rozložíme plátky másla, posypeme nadrceným koprem dle libosti, zalejeme vodou do půlky brambor, osolíme. Brambory dáme do trouby na 150 °C, dokud nezačnou mít kůrčičku, takže cca hodinu a půl.

Autor receptu: Aneta Christovová

Kapustové karbanátky s mletým masem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty