Suroviny
Postup
- U chleba odkrojíme kůrky a namočíme měkkou část do vody. Musí se úplně potopit. Cibuli nakrájíme na jemné kousky. Vyndáme mokrý chleba, vyždímáme a přidáme do mletého masa.
- Pak mleté maso, sůl, pepř, vejce, cibuli smícháme dohromady a vyždímaný chleba pořádně smícháme dohromady. Opravdu pečlivě promícháme a necháme na 2 hodiny odležet. Poté se v hrnci rozehřeje sádlo s trochou oleje, maso uplácáme jako karbanátky a smažíme, dokud nejsou hotové.
- Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a dáme do pekáče. Na brambory rozložíme plátky másla, posypeme nadrceným koprem dle libosti, zalejeme vodou do půlky brambor, osolíme. Brambory dáme do trouby na 150 °C, dokud nezačnou mít kůrčičku, takže cca hodinu a půl.
Autor receptu: Aneta Christovová