Aneta Christovová by nesnědla nic, co se hýbe

Tarator - Prostřeno! S29 (79)

Aneta (42) vystudovala anglické gymnázium v Bulharsku, kde studovala v anglickém jazyce, jen matematika a bulharský jazyk byly v bulharštině. Má titul magistra žurnalistiky na univerzitě v Sofiji, což je ekvivalent české Karlovy univerzity.

Pracovala pro ČTK, dělala reportérku a dramaturga v bulharské televizi. U nás moderovala v rádiu i televizi, dělala i dramaturgyni. Celou dobu pracuje v tištěných médiích, kde pracuje na různých pozicích v různých lifestylových a módních magazínech (redaktorka, editorka, šéfredaktorka). S kolegyněmi z rádia mají stand-up a podcast „Skvělej, tlustá, blbá“. S partnerem, který je jeden z výborných fyzioterapeutů v ČR, má skromný masážní salon, kde se dělají zázraky. Je na volné noze, což byla i před covidem. Není kancelářský typ, dělá hodně z domova a je vytížena dle aktuálních projektů. Momentálně má malou roličku v seriálu ZOO a píše svoji první samostatnou knížku. Hodně se stará o salon, protože partner neumí česky.

Čtěte také: Připravujeme Prostřeno! z Plzeňského kraje. Soutěžící připraví pochoutky s pivem

Má partnera Mauricia – letos oslaví společných čtrnáct let. Mají doma pět fen – tři čivavy, kterým je čtrnáct let, a biewer teriérku a adoptovanou pomeranianku – těm bude pět let. Vzhledem k věku pejsků jsou nyní hodně vázáni na domov a nemohou s partnerem odjet společně. Bydlí hned vedle rodičů, což má své výhody a nevýhody. Nabídku přijala, protože je přesvědčená, že její účast v kulinářském pořadu všechny pobaví. Výhru by z části dala na charitu, z části projedla. Jídla vybrala tradiční a proto, že miluje balkánskou kuchyni. Během zábavy se půjde do krytu.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Její práce je zároveň i jejím koníčkem. Nejraději ze všeho testuje nové restaurace a jídla a taky rádi jezdí s partnerem na výlety.

Charakter: Sama o sobě tvrdí, že má stabilní charakter.

Proč se přihlásila: Nabídku přijala a je si jistá, že její účast v kulinářském pořadu jistě všechny, co ji znají, velice pobaví.

Co od soutěže očekává: Těší se na dobrou zábavu a ráda se dobře nají.

Co by udělala s výhrou: Pokud by vyhrála, tak by dala část na charitu a část by projedla.

Vztah k vaření: K vaření má nulový až negativní vztah.

Zajímavá historka z vaření: Jednou smíchala, co dům dal, a udělala něco jako rizoto. Partnerovi a kámošům to moc chutnalo a od té doby musí dělat kamarádovi doma jeho žena „Anetinu“ rýži.

Co nejraději vaří: Nejraději objednává ze svých oblíbených restaurací.

Co jí: Má ráda vše, a nic. Když jí chutná, tak sní vše, a když jí něco nechutná, tak nesní nic.

Co nejí, co by nikdy neochutnala: Nejí tlusté maso a lanýže. Dále nemůže čerstvý česnek ani cibuli, protože to by ji odvezli. Nikdy by nesnědla nic, co se hýbe.

Nejoblíbenější jídlo: Mezi její oblíbená jídla patří nyní sushi.

Alergie: Má alergii na acylpyrin a kočky.

Co u stolu nesnáší: Při stolování je tolerantní a nic jí nevadí.

Motto: V životě se řídí mottem: „Držet se jen jednoho je dost omezující a jednosměrný.“

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty