Svíčková
Knedlík
- polohrubá mouka 1 kg
- droždí 42 g
- plnotučné mléko 300 ml
- vejce 1
- sůl 1 ML
Postup
Knedlík
- Do misky prosejeme mouku, přidáme kvásek, sůl, vejce a zbytek mléka. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.
- Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, vytvarujeme knedlík a necháme 20 minut dokynout. Vaříme 20 minut ve vroucí vodě pod poklicí.
Svíčková
- Maso si očistíme, prošpikujeme špekem, osolíme a opepříme. V hrnci si rozpustíme trochu špeku, na kterém si necháme maso zatáhnout ze všech stran. Maso vytáhneme a přidáme všechnu zeleninu, kterou jsme si očistili a nakrájeli na menší kusy.
- Chvíli restujeme, přidáme lžíci soli, lžíci octu, maso, koření a podlijeme vodou, necháme vařit do změknutí masa. Když je maso měkké, vytáhneme ho a necháme zchladit, aby se lépe krájelo. Vývar se zeleninou rozmixujeme do hladka a přidáme smetanu.
- Do pánve si dáme cukr, kousek másla, trochu vody a necháme rozpustit na karamel, dokud není pěkně hladký a tekutý. Poté přidáme karamel do omáčky a necháme povařit.
Autor receptu: Tereza Kupčíková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!