Játrová paštika
Domácí houstičky
- hladká mouka 3 hrnky
- mouka 1 hrnek
- Máslo 2 PL
- droždí 1/2 kostky
- kypřicí prášek do pečiva 1/2
- sůl 1 PL
- žloutek 1
Postup
Játrová paštika
- Kuřecí játra očistíme, cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli, přidáme játra, česnek, pepř, majoránku, tymián a sůl. Játra orestujeme cca 30 minut. Necháme vychladnout, rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a dochutíme.
- Dáme do firmy vyložené potravinovou fólii a dáme do lednice ztuhnout cca na 2 hodiny. Podáváme s pečivem a brusinkami.
Domácí houstičky
- Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, kam dáme cukr, kvasnice a zalijeme ohřátým mlékem. Necháme chvilku nakynout. přidáme zbytek mléka, žloutek a rozehřáté máslo. Vypracujeme těsto a dáme cca na 1 hodinu vykynout.
- Po vykynutí vytvaruje houstičky a necháme ještě cca 15 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Po vyndání z trouby ještě teplé potřeme slanou vodou.
Autor receptu: Miloslava Komůrková