Suroviny
- mascarpone
- smetana ke šlehání
- tvaroh
- jahody
- italské piškoty
- káva
- bazalka
- citronová kůra
- vanilkový cukr
Postup
- Nakrájíme jahody na malé plátky, bazalku nadrobno a nastrouháme citronovou kůru. V misce smícháme mascarpone, tvaroh a šlehačku – to vše ručním mixérem vyšleháme do hladka, aby to bylo celé nadýchané. Přidáme vanilkový cukr, nakrájenou bazalku, a ještě chvilku šleháme.
- Uvaříme si jednu kávu a připravíme piškot. Na dno skleničky začneme skládat jahody, poté přidáme vyšlehaný krém, položíme namočené piškoty a opět krém. Na závěr ozdobíme jahodami, bazalkou, můžeme posypat ještě italskými rozdrcenými sušenkami a necháme v lednici ztuhnout cca 3 hodiny.
Autor receptu: Miroslav Bárta