Cannoli
- hladká mouka 200 g
- cukr krupice 1 PL
- máslo 30 g
- bílé víno 2 PL
- olej na smažení
- sůl špetka
- vejce 1
Krém
- mascarpone 250 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- moučkový cukr 2 PL
- vanilkový lusk 1
Postup
Cannoli trubičky
- V míse smícháme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a víno. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v lednici. Rozválíme těsto na tenko a vykrajujeme kruhy (cca 10 cm).
- Omotáme je kolem kovových trubiček (nebo si pomůžeme alobalem) a slepíme okraje vodou. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova (cca 1–2 minuty), necháme okapat a vychladnout.
- Trubičky můžeme pocukrovat nebo namáčet konce do čokolády.
Krém
- Vyšleháme smetanu. V jiné míse promícháme mascarpone s moučkovým cukrem a vanilkou.
- Jemně vmícháme šlehačku, vznikne hladký, nadýchaný krém.
Servírování do hrníčku (nebo skleničky)
- Na dno dáme lžíci mascarpone krému. Zapíchneme dvě cannoli trubičky do každého hrníčku/skleničky (lehce šikmo, aby držely).
- Navrch dáme nakrájené čerstvé jahody, můžeme lehce přisladit nebo zakápnout citronem. Ozdobíme třeba mátou, čokoládou nebo nasekanými pistáciemi.
Autor receptu: Rosie
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!