Suroviny
- hovězí maso s kostí 700 g
- nové koření 5 kuliček
- černý pepř 10 kuliček
- bobkový list 3
- jalovec 3 kuličky
- pórek 1/2
- celer 1 menší bulva
- mrkev 3
- petržel 2
- cibule
- mražená zeleninová směs 400 g
- sůl 1 ML
Postup
- Hovězí maso ponoříme do vroucí osolené vody a odebereme vzniklý kal. Přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu, cibuli nakrájenou napůl, bylinky a koření. Krátce (cca 3 minuty) povaříme na vyšším stupni a pak ztlumíme intenzitu tepla, aby vývar jen tak lehce probublával další alespoň 2 hodiny.
- Vyndáme maso a zeleninu, pokrájíme je na menší kostičky, přidáme mraženou polévkovou směs a dalších 5 minut povaříme na vyšším plameni. Servírujeme zdobené čerstvou petrželkou.
Autor receptu: Jakub Chomát
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!