Suroviny
- hovězí morkové kosti
- hovězí maso
- černý pepř
- nové koření
- bobkový list
- mrkev
- celer
- petržel
- sůl
- pepř
Domácí nudle
- polohrubá mouka 160 g
- vejce 1
- voda
- sůl
Postup
- Maso spolu s morkovými kostmi dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme černý pepř, bobkový list a kořenovou zeleninu.
- Přivedeme k varu a poté vaříme na mírném ohni 5 až 8 hodin. Poté polévku scedíme, maso a zeleninu nakrájíme.
Domácí nudle
- Z uvedených ingredienci uděláme těsto, tak aby se nelepilo. Poté válečkem rozválíme na tenkou placku a necháme uschnout.
- Poté nakrájíme na proužky a poté na malé nudle, a ještě dáme sušit.
Autor receptu: Jaroslav Kroutil