Suroviny
- hovězí svíčková 250 g
- červená cibule 1 menší
- kapary hrst
- dijonská hořčice 1 PL
- kečup 1 PL
- chilli omáčka 1 ML
- žloutek 1
- česnek 1 stroužek
- worcesterová omáčka
- olivový olej
- koření mletá paprika
- sůl
- pepř
Postup
- Maso naškrábeme nožem nebo koupíme už hotové. Do naškrábané hmoty přidáme najemno nasekanou cibuli, utřený česnek a kapary, dijonskou hořčici, kečup, worcesterovou omáčku a tekuté chilli.
- Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou a trochou olivového oleje. Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.
- Na oleji si usmažíme topinky. Tatarák podáváme na topinkách nebo mimo topinky. Na konci můžeme ozdobit polníčkem.
Autor receptu: Pavel Michalko