Suroviny
- zadní hovězí maso 1,7 kg
- anglická slanina 300 g
- vejce 4
- kyselé okurky 10
- mrkev 4
- celer 100 g
- cibule 2
- medová hořčice 8 ML
- červené víno 500 ml
- hovězí vývar 1 l
- solamyl 2 PL
- sůl 1/2 ML
- pepř 1/2 ML
Špecle (noky)
- mouka 750 g
- mléko 500 ml
- vejce 4-5
- sůl 1/2 ML
- muškátový oříšek špetka
Postup
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčici. Poklademe plátky anglické slaniny, dále kousek mrkve, vajíčka a kyselé okurky. Uděláme rolády, které zprudka osmažíme na oleji, poté maso vyndáme.
- Přidáme kousek másla a kořenovou zeleninu (mrkev, celer, cibuli) orestujeme, zalejeme červeným vínem a vývarem, vaříme asi hodinu a půl. Dle potřeby zahustíme omáčku Solamylem.
- Špecle: Vajíčka rozkvedláme s mlékem, soli a muškátovým oříškem. Přidáme mouku, zamícháme. Špecle vaříme v osolené vodě a vaříme asi 5 minut.
Autor receptu: Eva Kalkan Fida