Suroviny
- meloun 1/2
- feta 250 g
- máta hrst
- olivový olej 2 PL
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- čerstvě namletý pepř
- sůl (volitelné)
Postup
- Nakrájíme meloun na trojúhelníkové plátky silné asi 2–3 cm, necháme slupku, ať se lépe obrací na grilu. Rozehřejeme gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Melounové plátky lehce potřeme olivovým olejem z obou stran.
- Grilujeme z každé strany asi 2–3 minuty, než se objeví hezké grilovací proužky a meloun lehce zkaramelizuje.
- Grilovaný meloun dáme na větší talíř nebo mísu. Posypeme rozdrobenou fetou, přidáme natrhanou čerstvou mátu. Zakápneme citronovou šťávou, případně lehce balsamikem a trochou olivového oleje. Opepříme podle chuti.
Autor receptu: Zdeněk „Style“ Hrubý
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!