Suroviny
- gnocchi
- slanina 200 g
- baby špenát
- česnek
- smetana na vaření 200 ml
- čedar
- parmazán
- brambory 1 kg
- hladká mouka 250 g
- vejce 1
- sůl
- pepř
Postup
- Uvaříme brambory ve slupce, poté ještě teplé oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku, vypracujeme těsto. Poté ho rozdělíme na menší části, každou vyválíme a nakrájíme na malé kousky nebo vytvarujeme kuličky.
- Pokud se vám s noky nechce dělat, můžete je zakoupit. Dále napustíme do hrnce vodu, osolíme a dáme vařit. Zatím si nakrájíme slaninu na menší kousky a dáme ji opéct na rozpálenou pánev do zlatova.
- Poté oloupeme a prolisujeme 3 stroužky česneku, který přidáme ke slanině a necháme krátce orestovat, až se rozvoní. Poté přidáme na pánev 2 hrsti umytého baby špenátu a restujeme vše dohromady.
- Až voda v hrnci začne vřít, přidáme gnocchi a necháme je povařit. Hotové jsou tehdy, když vyplavou napovrch. Poté ihned scedíme a necháme je v hrnci. Na pánvi mezitím určitě baby špenát už trochu „zvadl” a to je čas přidat smetanu. Poté celou směs v pánvi promícháme a lehce opepříme.
- Nakonec přidáme gnocchi, pořádně promícháme a na závěr přidáme alespoň hrst nastrouhaného čedaru nadrobno, aby směs krásně zhoustla. Podáváme na talíři a posypeme parmezánem.
Autor receptu: Kristýna Korejtková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!