Churros
- plnotučné mléko 310 ml
- máslo 60 g
- třtinový cukr 15 g
- hladká mouka 140 g
- vanilkový extrakt
- skořicový cukr
- slunečnicový olej 1 l
- vejce 1
- sůl
Čokoládová poleva
- čokoláda na vaření
- smetana 150 ml
Postup
- Do hrnce dáme mléko, máslo, cukr, špetku soli a za stálého míchání na středním plameni přivedeme k varu. Plotýnku vypneme, pomalu přisypeme mouku a mícháme, až se z těsta vytvoří koule. Těsto necháme zchladnout a poté do těsta šlehačem zapracujeme vejce. Hotovým těstem naplníme zdobicí sáček se širší řezanou špičkou.
- V hrnci rozpálíme olej, těsto do něj vymačkáme na nudle cca 10 cm a smažíme dozlatova. Po usmažení necháme okapat, a ještě za tepla obalíme ve skořicovém cukru. Do hrnce nalámeme čokoládu, zalijeme smetanou a za stálého míchání necháme na mírném ohni rozpustit.
- Hotovou čokoládu nalijeme do mističky a podáváme s churros.
Autor receptu: Klára a Nicolas Gabriel Russo
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!