Suroviny
- čokoláda ((110 g hořké, 110 g mléčné)) 220 g
- máslo 110 g
- vejce 3
- moučkový cukr 50 g
- cukr krystal 50 g
- hladká mouka 80 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 ML
- sůl špetka
- maliny
Sorbet
- maliny (nebo jahody) 450 g
- cukr krupice 63 g
- citronová šťáva 1 ML
- ovocná pálenka
Postup
- V hrnci si rozehřejeme čokoládu s máslem. Necháme vychladnout. Poté přidáme vajíčka a zamícháme. Smícháme si mouku, cukry, kypřicí prášek a sůl a postupně vmícháváme do čokolády.
- Pekáč si vyložíme pečicím papírem a těsto nalijeme do formy. Na závěr přidáme maliny, nasekané ořechy a rozmixovanou čokoládu a dáme do trouby na 170 °C na 25 minut.
Sorbet
- Do 63 ml vody nasypeme cukr a vaříme na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí, a vaříme cca 5 minut, dokud se z toho nestane sirup. Měli bychom mít cca 100 ml sirupu. Odstavíme a přidáme citronovou šťávu.
- Mezitím si rozmixujeme jahody/maliny a přidáme sirup a znovu mixujeme. Propasírujeme přes sítko, zamícháme s pálenkou a přidáme ještě citronovou šťávu.
- Vlijeme do misky a vložíme do mrazáku.
Autor receptu: Kateřina Jaworská
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!