Suroviny
- vepřové maso 750 g
- rajský protlak 1
- bílé zelí 1
- cibule 2
- hladká mouka
- kmín
- ocet
- cukr
- sůl
Bramborový knedlík
- brambory 5
- dětská krupička 3/4
- vejce 2
- sůl
Postup
- Brambory si uvaříme doměkka a po vystydnutí oloupeme. Přidáme vejce, dětskou krupičku a sůl. Těsto zpracujeme na malé válečky a vaříme je ve vroucí vodě 15 minut, než vyplavou.
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme v troubě 45 minut. Poté odklopíme a doděláme maso, ke konci přidáme rajský protlak a cukr.
- Nakrájíme cibuli a necháme ji zhnědnout. Přidáme celé zelí, osolíme a přidáme trošku octa, kmín a cukr. Za občasného míchání dusíme asi 40 minut. Pak jemně posypeme hladkou moukou a necháme provařit.
Autor receptu: Romana Kortusová