Lososový tatarák
- losos (bez kůže) 500 g
- šalotka 2
- kapary 1 PL
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- kopr hrst
- olivový olej 1 PL
- sůl
- pepř
Avokádový tatarák
- avokádo 2
- červená cibule 1
- sušená rajčata 3 PL
- kapary 1 PL
- koriandr
- petržel
- citronu 1/2
- sůl
- pepř
Postup
Lososový tatarák
- Lososa nakrájíme na plátky, poté na nudličky a dále nasekáme na malé kostičky. Šalotku nasekáme najemno a vložíme spolu s lososem do mísy.
- Přidáme jemně nasekané kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný kopr, sůl a pepř dle chuti a lehce promícháme.
- Tatarák necháme v chladu odležet, dle potřeby dochutíme. Podáváme s opečenou bagetkou a kouskem citronu.
Avokádový tatarák
- Avokádo rozpůlíme zaseknutím nože do pecky a točivým pohybem vyndáme pecku. Opatrně oloupeme dužinu od slupek. Avokádo nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané kapary, bylinky a sušená rajčata na menší kousky. Dochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme citronovou šťávu.
- Poté vše jemně promícháme, ať nevznikne z avokáda kaše. Dáme do chladu aspoň na 20 minut.
Autor receptu: Mario Rossi
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!