Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čokoládová granola
Čokoládová granola nesmí chybět u řady snídaní! Hodí se k ní dobrý řecký jogurt, čerstvé ovoce a hromada dalších věcí! A nad domácí prostě není. :)
do 1 hodiny
Suroviny
- zralé středně velké banány 3 ks
- ovesné vločky 2 hrnky
- vlašské ořechy a pekany 1 hrnek
- nepražené kakao 1/4 hrnku
- javorový sirup 1/4 hrnku
- špetka soli
- skořice 1/4 lžičky
- 80% čokoláda 50 g
- řecký jogurt
- meruňková marmeláda a ovoce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Do větší misky nasypte 2 hrnky ovesných vloček a nahrubo nasekané ořechy.
- Banány oloupejte a spolu s javorovým sirupem, kakaem, skořicí a solí rozmixujte. Následně přilijte k vločkám a důkladně promíchejte.
- Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dávka je spíše na 2 plechy. Pomocí špachtle ji uhlaďte, aby byl povrch co nejvíce plochý a nic se v průběhu pečení nepřipálilo.
- Pečte nejprve 20 min. Poté plech vyndejte, granolu odlepte od pečicího papíru a rozlámejte na menší kousky.
- Následně pečte dalších 15–20 min. V průběhu ještě promíchejte a kontrolujte barvu.
- Hotovou granolu nechte vychladnout a následně k ní přimíchejte nahrubo nasekanou čokoládu. Přesypte do uzavíratelné sklenice.
P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.