Suroviny
- banán (zralé středně velké ) 3 ks
- ovesné vločky 2 hrnky
- vlašské ořechy 1 hrnek
- pekanové ořechy
- kakao (nepražené ) 1/4 hrnku
- javorový sirup 1/4 hrnku
- sůl špetka
- skořice 1/4 lžičky
- čokoláda (80% ) 50 g
- řecký jogurt
- meruňkový džem
- ovoce
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Do větší misky nasypte 2 hrnky ovesných vloček a nahrubo nasekané ořechy.
- Banány oloupejte a spolu s javorovým sirupem, kakaem, skořicí a solí rozmixujte. Následně přilijte k vločkám a důkladně promíchejte.
- Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dávka je spíše na 2 plechy. Pomocí špachtle ji uhlaďte, aby byl povrch co nejvíce plochý a nic se v průběhu pečení nepřipálilo.
- Pečte nejprve 20 min. Poté plech vyndejte, granolu odlepte od pečicího papíru a rozlámejte na menší kousky.
- Následně pečte dalších 15–20 min. V průběhu ještě promíchejte a kontrolujte barvu.
- Hotovou granolu nechte vychladnout a následně k ní přimíchejte nahrubo nasekanou čokoládu. Přesypte do uzavíratelné sklenice.