Suroviny
- zralé středně velké banány 3 ks
- ovesné vločky 2 hrnky
- vlašské ořechy a pekany 1 hrnek
- nepražené kakao 1/4 hrnku
- javorový sirup 1/4 hrnku
- špetka soli
- skořice 1/4 lžičky
- 80% čokoláda 50 g
- řecký jogurt
- meruňková marmeláda a ovoce
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Do větší misky nasypte 2 hrnky ovesných vloček a nahrubo nasekané ořechy.
- Banány oloupejte a spolu s javorovým sirupem, kakaem, skořicí a solí rozmixujte. Následně přilijte k vločkám a důkladně promíchejte.
- Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dávka je spíše na 2 plechy. Pomocí špachtle ji uhlaďte, aby byl povrch co nejvíce plochý a nic se v průběhu pečení nepřipálilo.
- Pečte nejprve 20 min. Poté plech vyndejte, granolu odlepte od pečicího papíru a rozlámejte na menší kousky.
- Následně pečte dalších 15–20 min. V průběhu ještě promíchejte a kontrolujte barvu.
- Hotovou granolu nechte vychladnout a následně k ní přimíchejte nahrubo nasekanou čokoládu. Přesypte do uzavíratelné sklenice.