Pusťte se do přípravy těsta. Dejte droždí do vlažné vody a kvásek promíchejte.
V kuchyňském robotu spojte kvásek s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Mouku přidávejte do chvíle, až se těsto přestane lepit.
Hotové těsto rozdělte na 4 díly, každý díl zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice.
Předehřejte troubu na 250 C. Jahody nakrájejte na plátky. Na plech rozprostřete pečící papír, těsto vyndejte z lednice a na válu z něj vyválejte plát těsta na pizzu.
Na těsto rozprostřete plátky jahod, těsně vedle sebe. Nezapomeňte nechat po obvodu pizzy asi 2 cm okraje volné. Na jahody přidejte sem tam lučinu. Lístky bazalky utřete v hmoždíři s hnědým cukrem a přidejte na pizzu.
Pečte v troubě přibližně 10 minut, dokud nebudou okraje pizzy dozlatova upečené.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.