Filo těsto si nakrájíme na požadované tvary, pomažeme směsí másla, skořice a cukru a vrstvíme do tří vrstev na sebe na silikon nebo pečící papír. Zatížíme dalším plechem a pečeme na 180C cca 5 min dozlatova.
Na jablečný kompot si jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme cukr na karamel a přidáme máslo, citronovou šťávu a jablka na kostičky. Chvilku podusíme a jablka přecedíme. Do zbylé tekutiny přidáme šlupky a skrojky z jablek a zredukujem na hustší sirup.
Část podušených jablek rozmixujeme na pyré, zbytek necháme v celku, smícháme a kompot dochutíme podle potřeby.
Vytvoříme si krém ze zakysané smetany tak, že všechny ingredience smícháme a vyšleháme jako šlehačku do hustého krému.
Ořechy v karamelu vytvoříme tak, že si ořechy spaříme a v troubě opečeme dokřupava. V pánvi rozehřejeme cukr na karamel, přidáme máslo, sůl, přisypeme jedlou soudu a za stálého míchání přimícháme ořechy. Stáhneme a vychladlé rozlámeme nebo rozkrájíme na menší kousky.
Rozinky namočíme v rumu, přidáme celou skořici a necháme marinovat. Rozinky smícháme s vanilkovou zmrzlinou a vše společně servírujeme.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.