Head
- kuřecí stehno 4 ks
Na karamelizovanou cibuli
- olivový olej 1 lžíce
- cukr krupice 150 g
Na tortillu
- sůl 10 g
Na karamelizovanou cibuli
- balzamikový ocet 0.5 dcl
Head
Postup přípravy
- Vykostěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a namarinujeme s medem, chilli garlic omáčkou a bylinkami.
- Na oleji orestujeme česnek a zapečeme maso dohněda po obou stranách. Pánev přiklopíme pokličkou a dáme stranou.
Tortilla
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší plátky. V pánvi rozpálíme 40 g oleje a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a česnek.
- V misce promícháme nakrájené brambory se solí a pepřem a přidáme je do pánve k cibuli. Promícháme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni pečeme, dokud brambory nezměknou, přibližně 15 minut. Občas promícháme.
- Ve větší misce rozšleháme vejce, přidáme změklé brambory a promícháme. V širší pánvi vhodné do trouby rozpálíme 20 g oleje, přidáme bramborovou směs s vejci a pánev vložíme do trouby rozehřáté na 180 ºC na 7 minut.
- Pánev vyndáme z trouby, tortillu vyklopíme na plech a vrátíme ji zpět do trouby na 3 minuty.
Karamelizovaná cibule
- Cibuli na jemné kroužky nakrájíme a zpěníme ji na rozpáleném oleji.
- Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
- Osolíme, přilijeme ocet a červené víno a promícháme. Vaříme cca půl hodiny doměkka.