Suroviny
- kuřecí prsa 500 g
- drůbeží šťáva 1 dcl
- povidla 50 g
- cukr 20 g
- mrkev 300 g
- mini mrkev 100 g
- pomeranč 150 g
- sůl
- olivový olej 1 cl
- tymián 2 g
- máslo 100 g
- smetana 1 dcl
Postup přípravy
- Kuřecí prsa ochutíme solí a přidáme tymián. Prsa vložíme do varného pytlíku. Přidáme máslo a zatavíme. Dáme do vodní lázně při 80 °C cca na 20 minut. Pak prsa vyjmeme a zprudka opečeme na másle a asi na pět minut vložíme do povidlové omáčky.
- Povidlovou omáčku připravíme následovně: šalotku opečeme na oleji a másle. Přidáme povidla a silnou drůbeží šťávu. Vše provaříme a na konec přidáme trošku olivového oleje.
- Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev a přidáme lehce cukr. Opečeme doměkka a přidáme smetanu a šťávu z pomeranče. V mixéru rozmixujeme na hladké pyré.
- Mini karotky opečeme na cukru a na konec přidáme máslo a použijeme k pokrmu.