Suroviny
- loupaná rajčata 115 g
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- kuřecí vývar 1 l
- fazolové lusky 125 g
- cuketa 2 ks
- sůl
- pepř
- těstoviny (nejlépe vermicelli) 55 g
- bílé fazole 200 g
- Bazalkové pesto 100 g
- bazalka (čerstvé listy)
Postup přípravy
- Loupaná rajčata nechte okapat, ale šťávu zachovejte na později.
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej a restujte cibuli nakrájenou na kolečka doměkka. Přidejte vývar, snižte teplotu, přikryjte a na mírném ohni vařte 5 minut.
- Přidejte nakrájené fazolové lusky, cukety a slitou šťávu z rajčat. Ochuťte solí a pepřem a na mírném ohni vařte 30 minut.
- Vmíchejte těstoviny a bílé fazole. Na mírném ohni vařte dalších 10 minut. Smíchejte rajčata a pesto a přidejte do polévky. Přiveďte opět do varu a polévku hned podávejte posypanou bazalkovými lístky.