Suroviny
- vepřová krkovice 1 kg
- niva 300 g
- uzený sýr 200 g
- pepř 1 dávka
- eidam 200 g
- anglická slanina 300 g
- česnek 1 dávka
- cibule 2 kusy
- grilovací koření 1 dávka
Postup přípravy
Maso omyjeme, naklepeme a okořeníme. Pláty vepřového poklademe slaninou a sýrem a stočíme do závitků. Na oleji necháme zatáhnout, poté přendáme závitky do pekáče a podlijeme vodou, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli na kolečka a dáme do trouby na 200 stupňů na 45 minut. Teplota: 200 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30 minut Čas vaření: 50 minutRecipe category: hl. chod/příloha/ restování/ pečení Hlavní chod:Plněné vepřové závitky, šťouchaný brambor, ledový salát
postup:Maso omyjeme, naklepeme a okořeníme. Pláty vepřového poklademe slaninou a sýrem a stočíme do závitků. Na oleji necháme zatáhnout, poté přendáme závitky do pekáče a podlijeme vodou, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli na kolečka a dáme do trouby na 200 stupňů na 45 minut.
Hlavní chod:
Plněné vepřové závitky, šťouchaný brambor, ledový salát
Asi zatím nejpovedenější hlavní chod olomouckého týdne, pro Míšu byl ale moc mastný
Ingredience:
1 kg nakrájené krkovice
300 g nivy
200 g uzeného sýra
200 g eidamu
300 g anglické slaniny
dva stroužky česneku
dvě cibule
pepř a sůl
grilovací koření