Kuře
- kuřecí prsa (bez kůže) 4 ks
- mozzarella 4 plátky
- bazalka 8 lístků
- parmská šunka 4 plátky
- sůl
- pepř
Brambory
- brambory 1 kg
- řeřicha (nebo potočnice) hrst
- olivový olej 100 ml
- hrubozrnná hořčice 30 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kuřecí prsa nařízněte ostrým nožem uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Naplňste každé prsíčko plátkem mozzarelly a dvěma bazalkovými lístky. Každý kus masa obalte plátkem parmské šunky a vložte do zapékací misky. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem. Pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 180 ˚C.
- Brambory omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka, slejte. Řeřichu nebo potočnici nasekejte nahrubo. Brambory oloupejte (nebo pokud jsou to nové brambůrky s tenkou čerstvou šlupkou, můžete ji nechat) a rozmačkejte nahrubo šťouchadlem nebo vidličkou. Vmíchejte olivový olej, hořčici a nasekané bylinky. Dochuťte solí a pepřem.