Suroviny
Postup přípravy
Římský kmín a koriandr opražíme nasucho na pánvi a dáme do hmoždíře. Rozdrtíme a přidáme chilli, zázvor a česnek. Rozmělníme a spojíme dohromady s trochou olivového oleje.
Nahrubo si nakrájíme cibuli, kterou osmažíme v hrnci na zbylém olivovém oleji. Až cibule zesklovatí, přidáme kari koření a ostrou pastu, kterou jsme si udělali, a mírně opečeme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a podlijeme buď vodou, nebo připraveným kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a přidáme skoro všechnu kukuřici i se sladkou šťávou z konzervy, zbytek si necháme na později.
Polévku vaříme 30 minut a pak ji rozmixujeme a osolíme. Nakonec do polévky vložíme zbylou kukuřici na ozdobu. Servírujeme do misek nebo hlubokých talířů a nakonec můžeme posypat jemně nasekaným čerstvým koriandrem.