Head
- pstruh 5 kusů
Head
- koření na ryby 1 dávka
- petrželová nať 1 dávka
- tymián 1 dávka
- máslo 100 g
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Pstruhy omyjeme, osušíme a na bocích nařízneme kůži. Z každé strany hlavně v zářezech osolíme a okořeníme, stejně tak uvnitř ryby, kam vložíme posekanou petrželku. Pstruhy pokapeme citronem, také do každé ryby dáme aspoň dva plátky másla, nahoru natrháme petrželku, přidáme dvě kolečka citronu a stroužek česneku a další dva plátky másla. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut v troubě.
2. Na kaši oloupeme brambory a dáme je vařit do většího množství vody, přidáme sůl, kmín, můžeme i libeček (podle chuti). Uvařené brambory scedíme a přidáme máslo a horké mléko. Šťouchadlem rozmačkáme a pak ještě vyšleháme, aby byla kaše nadýchaná. Dle potřeby dosolíme. Na talíři dozdobíme jemně nasekanou jarní cibulkou a snítkou petržele.