Suroviny
- měkký tvaroh 300 g
- moučkový cukr 50 g
- mletá skořice 2 g
- jablečný džus 200ml
- jablka 150 g
- listové těsto 200g
- jedlé květy (na ozdobu)
- agar 2 g
- smetana 50 ml
- citronová šťáva 100 g
Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!
Odkaz
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Postup přípravy
- Tvaroh smíchejte se smetanou, citronovou šťávou, cukrem a vytvořte hladký krém. Dejte do cukrářského pytlíku a nechte vychladit.
- Listové těsto nakrájejte na tenké proužky a upečte při 190 °C cca 6 minut. Poté upečené těsto obalte ve skořici s cukrem.
- Jablečný džus zahřejte s cukrem. Přidejte skořici a agar. Nechte zatuhnout a ze želé krájejte kostičky.
- Tvarohový krém nastříkejte na talíře. Do něj zapíchejte plátky listového těsta a přidejte kostičky z jablečného želé. Dezert doplňte na kostky nakrájeným jablkem a jedlými květy.