Hlavní chod
- vepřová krkovice 750 g
- cibule 2 kus
Postup přípravy
Hlavní chod
Pečená krkovice, šťouchaný brambor
Ingredience:
750 g vepřové krkovice2 větší cibule
Ingredience – marináda:
hořčicesůlpepřčesnekbylinky dle chutiolej
Ingredience – příloha:
nové bramboryjarní cibulkalibečekmáslosůl
Postup:
Krkovici si omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.V misce si smícháme hořčici, olej, česnek, pepř, sůl a bylinky. Marinádu naneseme na maso a dáme do lednice marinovat minimálně na hodinu.Rozehřejeme troubu na 150 °C, do pekáče dáme nakrájenou cibuli, položíme na ni maso a podlijeme trochou vody, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct.Maso kontrolujeme každých 30 minut a podle potřeby podléváme nebo obracíme. Za cca 1,5 hodiny sundáme vrchní pekáč a dáme ještě na půl hodiny dopéct, aby se vytvořila kůrčička. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Na másle zpěníme nahrubo nakrájenou jarní cibulku a pár lístků libečku. Přidáme do uvařených brambor a zamícháme.