Kachna
- kachní stehna 5 ks
- pomeranč 2-3 ks
- med
Červené zelí na švestkách
- červené zelí 1 balení
Hlávkové zelí
- bílé zelí 1 hlávka
Červené zelí na švestkách, hlávkové zelí
- cibule 1 ks
Hlávkové zelí
Červené zelí na švestkách
- švestky
- cukr
Kachna, červené zelí na švestkách, hlávkové zelí
Kachna, červené zelí na švestkách
Kachna, červené zelí na švestkách, hlávkové zelí
Karlovarské knedlíky
- houska 5-6 ks
- polohrubá mouka
- mléko
- petržel
Postup přípravy
Kachna: Kachní stehna omyjeme, osolíme a okořeníme drceným kmínem. Naskládáme je do pekáče, přidáme kachní sádlo, mírně podlijeme vodou a přiklopené dáme péct do předehřáté trouby. Zhruba po hodině pečení přidáme na kolečka nakrájené oloupené pomeranče a vrátíme do trouby již odkryté. V momentě, kdy nám začne kachna pomalu zlátnout, polijeme medem a výpekem a necháme dopéct.
Červené zelí na švestkách: Na rozpálené kachní sádlo dáme zpěnit cibulku, v momentě, kdy začne zlátnout, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, a pak přidáme omyté kysané zelí, vše smícháme, osolíme, okmínujeme a necháme dusit
Hlávkové zelí: Na rozpálené kachní sádlo dáme zpěnit cibulku, po chvíli přidáme najemno nakrájenou slaninu. Mezitím nakrájíme na kostky bílou hlávku zelí a přidáme do kastrolu, osolíme, okmínujeme a necháme podlité dusit.
Bramborovo-česnekové knedlíky: Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupané rozmačkáme, přidáme sůl, vajíčko, česnek a hrubou mouku a vypracujeme bramborové těsto, které necháme chvilku odpočinout a potom vytvarujeme knedlík, který obalíme potravinovou fólií a dáme vařit do vody na 20 minut.
Karlovarské knedlíky: Nakrájíme si housky na kostičky, přidáme sůl, mouku, mléko s rozmíchanými žloutky a dobře promícháme s posekanou petrželkou. V suché misce vyšleháme se špetkou soli sníh z bílků a nakonec ho jemně vmícháme do těsta. Vytvarujeme knedlík, který opět obalíme v potravinové folii a dáme vařit do vody na 20 až 25 minut.