Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye

Moje hodnocení
3x

Inspirace z vyhlášené restaurace El Bulli ve Španělsku. Hosté pravděpodobně nikdy toto jídlo neochutnali, ale personál si pro sebe tortillu připravoval docela často. Aby kuchaři ušetřili čas s pozvolným opékáním plátků brambor, použili bramborové lupínky a měli hotovo. Zní to bizarně, ale až křupavou tortillu ochutnáte, začnete přemýšlet, s jakou příchutí zvolíte lupínky příště.

2 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zapněte v troubě funkci gril na vysoký stupeň. Vejce rozklepněte do mísy a šlehejte, dokud se zcela nespojí a nezpění.
  2. Nakrájejte papriky a přidejte je k vejcím spolu s lístky tymiánu a s brambůrky. Nastrouhejte mozzarellu, dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
  3. Malou pánev, kterou můžete vložit do trouby, rozehřejte na středním ohni a rozpusťte v ní máslo. Když zpění, vlijte vaječnou směs a míchejte gumovou stěrkou 2 minuty.
  4. Jakmile jsou vejce téměř ztuhlá, pomocí talíře nebo prkénka tortillu otočte a vložte na 2 minuty pod gril.
  5. Na tortillu rozdrobte kozí sýr a posypte ji zbylými lístky tymiánu. Přesuňte ji na nový talíř, ať se nespálíte, podávejte s míchaným listovým salátem.
PRIMA TIP: Pečené papriky koupíte už hotové, zpravidla naložené v oleji. Můžete si je však připravit i doma – papriky pečte v celku v troubě předehřáté na 230 °C zhruba 15 minut, až změknou a začnou černat. Přesuňte je do misky, zakryjte plastovým sáčkem, aby se zapařily, a po 15 minutách je oloupejte. Nakrájejte na proužky, semeník vyhoďte, nechte zchladnout a zalijte ve sklenici olivovým či slunečnicovým olejem. Uchovávejte při pokojové teplotě, v lednici olej tuhne.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Stačí 10 minut

Gordon Ramsay Stačí 10 minut

Britský šéfkuchař známý svým hrubším vyjadřováním v kuchyni získal za svůj život už 17 michelinských hvězd, momentálně jich v jeho restauraci září v součtu sedm. Stojí za nimi neskutečná píle, kreativita při kombinaci surovin a postupů, ale také perfektní zorganizovanost a maximální schopnost využít čas. To vše vám Gordon naservíruje ve své nejnovější kuchařce plné praktických, a hlavně velmi chutných receptů na každodenní jídla pro celou rodinu. Využijete je ať už přijdete večer z práce, nebo vaříte každý den obědy pro děti, nebo chcete o víkendu pozvat přátele. Deset minut vám pravděpodobně nebude stačit, protože nejste Gordon Ramsay, ale 15–20 minut vám na vaření i s přípravou postačí. „Chci, aby se všichni cítili jako lepší a sebevědomější kuchaři. Tohle je skvělé jídlo v té nejrychlejší podobě a rychlé jídlo v té nejvyšší kvalitě,“ dodává.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty