Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye
Zdroj: Stačí 10 minut
Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye
Zdroj:
Stačí 10 minut
Inspirace z vyhlášené restaurace El Bulli ve Španělsku. Hosté pravděpodobně nikdy toto jídlo neochutnali, ale personál si pro sebe tortillu připravoval docela často. Aby kuchaři ušetřili čas s pozvolným opékáním plátků brambor, použili bramborové lupínky a měli hotovo. Zní to bizarně, ale až křupavou tortillu ochutnáte, začnete přemýšlet, s jakou příchutí zvolíte lupínky příště.
Postup přípravy
-
Zapněte v troubě funkci gril na vysoký stupeň. Vejce rozklepněte do mísy a šlehejte, dokud se zcela nespojí a nezpění.
-
Nakrájejte papriky a přidejte je k vejcím spolu s lístky tymiánu a s brambůrky. Nastrouhejte mozzarellu, dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
-
Malou pánev, kterou můžete vložit do trouby, rozehřejte na středním ohni a rozpusťte v ní máslo. Když zpění, vlijte vaječnou směs a míchejte gumovou stěrkou 2 minuty.
-
Jakmile jsou vejce téměř ztuhlá, pomocí talíře nebo prkénka tortillu otočte a vložte na 2 minuty pod gril.
-
Na tortillu rozdrobte kozí sýr a posypte ji zbylými lístky tymiánu. Přesuňte ji na nový talíř, ať se nespálíte, podávejte s míchaným listovým salátem.
PRIMA TIP: Pečené papriky koupíte už hotové, zpravidla naložené v oleji. Můžete si je však připravit i doma – papriky pečte v celku v troubě předehřáté na 230 °C zhruba 15 minut, až změknou a začnou černat. Přesuňte je do misky, zakryjte plastovým sáčkem, aby se zapařily, a po 15 minutách je oloupejte. Nakrájejte na proužky, semeník vyhoďte, nechte zchladnout a zalijte ve sklenici olivovým či slunečnicovým olejem. Uchovávejte při pokojové teplotě, v lednici olej tuhne.
Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye
Zdroj: Stačí 10 minut
Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye
Zdroj:
Stačí 10 minut