Suroviny
- vejce 4 ks
- pečené papriky (hotové) 100 g
- tymián (lístky) 1 lžička + na posypání
- chipsy (bramborové s příchutí papriky) 70 g
- mozzarella 40 g
- máslo 1 lžíce
- kozí sýr 40 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- směs listových salátů (k podávání)
Postup přípravy
- Zapněte v troubě funkci gril na vysoký stupeň. Vejce rozklepněte do mísy a šlehejte, dokud se zcela nespojí a nezpění.
- Nakrájejte papriky a přidejte je k vejcím spolu s lístky tymiánu a s brambůrky. Nastrouhejte mozzarellu, dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
- Malou pánev, kterou můžete vložit do trouby, rozehřejte na středním ohni a rozpusťte v ní máslo. Když zpění, vlijte vaječnou směs a míchejte gumovou stěrkou 2 minuty.
- Jakmile jsou vejce téměř ztuhlá, pomocí talíře nebo prkénka tortillu otočte a vložte na 2 minuty pod gril.
- Na tortillu rozdrobte kozí sýr a posypte ji zbylými lístky tymiánu. Přesuňte ji na nový talíř, ať se nespálíte, podávejte s míchaným listovým salátem.
PRIMA TIP: Pečené papriky koupíte už hotové, zpravidla naložené v oleji. Můžete si je však připravit i doma – papriky pečte v celku v troubě předehřáté na 230 °C zhruba 15 minut, až změknou a začnou černat. Přesuňte je do misky, zakryjte plastovým sáčkem, aby se zapařily, a po 15 minutách je oloupejte. Nakrájejte na proužky, semeník vyhoďte, nechte zchladnout a zalijte ve sklenici olivovým či slunečnicovým olejem. Uchovávejte při pokojové teplotě, v lednici olej tuhne.
Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye Zdroj: Stačí 10 minut