Suroviny
- vepřové maso 500 g
- mozzarella 300 g
- mini mozzarella 150 g
- slanina 300 g
- olivový olej 1 dávka
- brambory 5 kus
- pepř 1 dávka
- šlehačka 400 g
- mouka 400 g
- italské bylinky 1 dávka
- petržel 1 dávka
- rajče 5 kus
Postup přípravy
Panenku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme
Mozzarellu nakrájíme taky na plátky, dáme na panenku a zarolujeme
Zabalíme do plátků anglické slaniny, vzniknou úhledné válečky
Závitky opečeme na olivovém oleji z každé strany asi dvě minuty a přendáme do zapékací formy
Mezitím uvaříme doměkka brambory, které nakrájíme na tenké proužky a vložíme do misky
V další míse rozšleháme osolenou smetanu s moukou, přidáme italské bylinky, petržel, zamícháme metličkou, nalijeme na brambory, promícháme
Potom přendáme do pěti malých zapékacích mističek a zároveň i s panenkou vložíme do horkovzdušné trouby
Pečeme na 220°C cca 25 minut
Nakrájíme si rajčátka a mini mozzarellu na kolečka a napícháme je střídavě na dřevěnou špejli
Když máme upečeno, na velký talíř dáme zapečené brambůrky v mističce, panenku rozkrojíme našikmo
Přelijeme šťávou, co pustila panenka v troubě, přidáme zeleninový špíz a posypeme zelenou nasekanou petrželí a podáváme