Zmrzlina
- mléko 500 ml
Palačinky
- sůl 1 špetka
- hladká mouka 250 g
Zmrzlina
- smetana ke šlehání 250 ml
- žloutek 7 ks
- vanilkový cukr 1 sáček
- vanilkový lusk 1 ks
- cukr moučka 200 g
Postup přípravy
Palačinky: hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná na palačinky. Na pánev s malým množstvím rozpáleného tuku lijeme přibližně jednu malou naběračku těsta. Palačinky smažíme z obou dvou stran dozlatova.
Zmrzlina: žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou, přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vychladlou směs smícháme s čokoládou a dáme v misce do mrazáku aspoň na dvě hodiny zamrazit.