Korpus
- cukr 130 g
Zdobení
- marmeláda 5 lžic
Zdobení
- borůvky
- želé 1 ks
Postup přípravy
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Ve vyšší nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ve větší a hluboké míse vyšleháme žloutky s cukrem. Poté přidáme třetinu sněhu a třetinu mouky a pomalu mícháme, až vznikne hladké těsto. Poté přidáme dvě třetiny sněhu a mouky a opět mícháme, až je z toho hladké těsto. Totéž uděláme se zbytkem sněhu a mouky. Formu na pečení si vymažeme máslem a vysypeme moukou (dle chuti např. kokosem) a nalijeme do ní těsto. Troubu si předehřejeme na 175°C a pečeme asi 30 minut. Poté necháme vychladnout.
Po vychladnutí na vrch namažeme domácí marmeládu a na ni položíme nakrájené ovoce – kiwi, borůvky, meruňky a jahody. V malém hrnci dle návodu uvaříme želé. Místo vody přidáme nálev z meruněk. Poté ovoce přelijeme a tím i zafixujeme chladnoucím želé.
Máslo si necháme přes noc venku, aby bylo měkké. Ve vyšší nádobě si vyšleháme hladký krém z másla a karamelového kondenzovaného mléka, poté krémem dort natřeme a ozdobíme.