Suroviny
- rýžové nudle (vlasové) 100 g
- kuřecí vývar 1500 ml
- žampiony (malé, na plátky) 200 g
- zázvor (nastrouhaný) 3 cm
- česnek (na plátky) 2 stroužky
- sójová omáčka 1 lžíce
- červené chilli papričky 1 ks
- kuřecí prsa (nakrájená na nudličky) 200 g
- sezamový olej 2 lžíce
- rýžový ocet 1 lžíce
- kukuřičný škrob 2 lžičky
- vejce 1 ks
- koriandr (nasekaný) 1 lžíce
- olej 2 lžíce
- bambusové výhonky 50 g
Postup přípravy
- Ponořte rýžové nudle do vroucí vody na 5 minut. Slijte, nechte okapat a dejte stranou.
- V hrnci smíchejte vývar, houby, zázvor, česnek, sójovou omáčku a chilli. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a na mírném ohni vařte 5 minut. Naložte kuřecí nudličky do sezamového oleje a nechte 5 minut marinovat.
- Polévku opět přiveďte do varu a přidejte do ní kuřecí maso. Umíchejte škrob a ocet do hladké kašičky a vmíchejte do polévky.
- Vejce vyšlehejte s koriandrem. V pánvi rozehřejte olej, vaječnou směs do ní nalijte v tenké vrstvě a smažte, dokud nezačne tuhnout. Nechte vychladnout. Omeletu dejte na plochu, srolujte ji a nakrájejte na tenké nudličky. Do polévky dejte nudle a bambusové výhonky.
- Podávejte posypané omeletovými nudličkami a jarní cibulkou.