Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nová místa k návštěvě: moderní gastronomie, donuty i asijské chutě

Nová místa k návštěvě: moderní gastronomie, donuty i asijské chutě
Nová místa k návštěvě: moderní gastronomie, donuty i asijské chutě Autor: facebook a www
Opět jsme se podívali na výběr nových podniků, je jich totiž jako máku. Získaly si nás hned dvě nové restaurace s asijskými specialitami! Tím to ale nekončí, máme tu i novou donuterii nebo grilovaná kuřata.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Skoč do pole

V novém ostravském podniku Skoč do pole používají všem dobře známé suroviny, ale pomocí moderních kuchařských metod je mění na neobyčejná jídla. Menu se jim vejde v podstatě na jednu A4 a navíc ho pravidelně mění s ohledem na roční období. Sezonní suroviny tu proto hrají důležitou roli. Stálé menu doplňuje i polední nabídka – tento týden mají k mání například drůbeží polévku s žampiony, zapékané těstoviny nebo vegeburger.

Čkalovova 45, Ostrava-Poruba

Sia

Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, obohacených o zkušenosti a invenci mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Různorodá gastronomie největšího kontinentu světa se v této restauraci připravuje ve třech samostatných kuchyních, a to vždy od základních surovin a za dodržování tradičních postupů.

Nová místa k návštěvě leden 2 Foto:

Doprostřed stolů vám personál postupně naservíruje vybrané pokrmy – k nejoblíbeněnjším patří dva dny připravovaná pekingská kachna, knedlíčky dim sum a jídla z robata grilu.

V Celnici 6, Praha

Taro

Nově otevřená restaurace Taro přináší nevšední zážitek v podobě “chef‘s table“ neboli servírování přímo v otevřené kuchyni. Pochutnat si tu můžete na moderní asijské kuchyni s respektem k tradici. Šéfkuchař Khanh, kterého můžete znát ze známé vietnamské restaurace Gao Den, se inspiruje především vietnamskou gastronomií a jejími zapomenutými technikami, japonskou precizností a sofistikovaností evropské kuchyně.

Nádražní 100, Praha

Nová místa k návštěvě leden 3 Foto:

Grils

Do sítě restaurací Ambiente přibyl další podnik, tentokrát s velmi specifickým zaměřením. V restauraci Grils si totiž můžeme pochutnat na kuřatech grilovaných nad ohněm. Ta pocházejí z farmy v Rašovicích a vyznačují se delší dobou růstu, klidně až 70 dnů. Maso má pak odlišnou kvalitu i chuť. Hlavními tvářemi podniku jsou Markéta Libánská, Dominika Flecková a Jiří Horák. Bistro najdete hned za rohem Lokálu Hamburk.

U Nádražní lávky 2, Praha

Big Dony's Donuts

V Českých Budějovicích se nedávno "vyloupla" historicky první kamenná donuterie, Big Dony's Donuts. Naleznete zde širokou nabídku čerstvých donutů, na kterých si můžete pochutnat přímo v prodejně i doma, rádi vám je zabalí s sebou. Nechybějí příchutě jako karamel, pistácie nebo malina. Vše doplňuje čerstvá káva a další teplé i studené nápoje.

Dr. Stejskala 11, České Budějovice

Připravila Tereza Pánková

Související témata: tipy , gastronomie , restaurace , novinky , kam za jídlem , nové podniky , nová místa , bistra
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama