Suroviny
- hovězí maso 1.5 kg
- cibule None
- česnek None
- hermelín None
- hořčice None
- pepř None
- sůl None
- olivový olej None
- brambory 2 kg
- petržel None
- máslo None
- cherry rajčata None
Postup přípravy
Nejdříve minimálně na den naložíme plátky do oleje, kde nám změknou
Pak je řádně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem
Připravíme si najemno nakrájenou cibulku a nakrájíme hermelín na dlouhé plátky
Rozpálíme si pánev, kde nejdříve na chviličku necháme zpěnit cibulku
Hned potom pokládáme plátky masa
Pořádně zprudka opečeme, aby se nám nevysušily
Když dopékáme druhou stranu, potřeme ji hořčicí a přiložíme plátek hermelínu
Servírujeme s brambůrkem ozdobeným petrželí a máslem
Maso servírujeme na listu salátu a jako ozdobu nakrájíme cherry rajčátka
Můžeme podávat i se zeleninovou mísou
Noční hovězí plátek s bramborem
Ingredience:
- 1,5 kg hovězí roštěnky
- 5 červených cibulí
- 1 česnek
- 1 hermelín
- plnotučná hořčice
- barevný pepř
- sůl
- olivový olej
- 2 kg brambor
- petržel
- máslo
- cherry rajčátka a další zelenina