Suroviny
Postup přípravy
Skořápky slávek pečlivě očistíme a ty, které jsou otevřené, rovnou vyhazujeme. V hrnci necháme na olivovém oleji zpěnit cibulku, vhodíme zavřené, omyté slávky, podlijeme vínem a šťávou z půlky citrónu a přidáme nasekanou petržel. Dusíme, dokud se slávky nezačnou otevírat. Nakonec necháme rozpustit ořech másla. Podáváme s bílým pečivem.Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: francouzskáDoba přípravy: 30–60 minutČas vaření: 1–30 minutRecipe category: hl. chod/ restování/ vaření/ dušení/ rybyHlavní chod:Nepanikařte po burgundsku
postup:
Skořápky slávek pečlivě očistíme a ty, které jsou otevřené, rovnou vyhazujeme. V hrnci necháme na olivovém oleji zpěnit cibulku, vhodíme zavřené, omyté slávky, podlijeme vínem a šťávou z půlky citrónu a přidáme nasekanou petržel. Dusíme, dokud se slávky nezačnou otevírat. Nakonec necháme rozpustit ořech másla. Podáváme s bílým pečivem.