Mušle na thajském curry od Jitky z Divokého Bistra

Moje hodnocení
1x

Divoká holka ze Šumavy, která milovala dobré jídlo a pití tak silně, až ji to dovedlo k vlastnímu podniku, kde si může plnit své sny. Tak o sobě mluví Jitka Sauvage, která provozuje rodinné bistro uprostřed šumavských lesů, u rybníka, s jedinečnou atmosférou a mega poctivou kuchyní. Představte si kemp ze sedmdesátých let, s několika chatkami a prostorem na postavení stanu. A to vše zasazené do přírody u rybníka nedaleko hradu Kašperk. Čekáte v nabídce místního kiosku maximálně smažený sýr a klobásu. A v nabídce Divokýho Bistra najdete mezinárodní, asijskou a francouzskou kuchyni. I to je jeden z důvodů, proč se tahle sympatická žena stala jednou z vyvolených v projektu společnosti MAKRO ČR - NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. A teď si podle ní můžete ukuchtit mušle na thajském curry. S chutí do toho!

2 porce
45 minut

Curry pasta

Dále budete potřebovat

Postup přípravy:

  1. Veškeré ingredience na curry pastu utřete v hmoždíři, nebo ve výkonném mixéru. Vzniklou pastu můžete uchovat v lednici, ve skleničce, zakápnutou olejem, dlouhé týdny. Doporučujeme jí připravit rovnou větší množství a pak jen odebírat.
  2. Mušle očistěte, ponořte je do studené osolené vody, oškrábejte z nich případné chloupky a nečistoty. Vyhoďte mušle rozbité a ty, které se nezavírají ani když do nich klepnete nožíkem.
  3. Ve wok pánvi rozehřejte lžíci sezamového oleje, přidejte curry pastu a zarestujte pár minut. Přihoďte zeleninu, znovu zarestujte, zalijte kokosovým mlékem a přidejte zbylé ingredience. Nechte dvě minuty povařit, ochutnejte, případně dosolte / doslaďte a přihoďte mušle. Dobře promíchejte, zakryjte pokličkou a nechte cca 5 minut dusit, dokud se mušle zcela neotevřou.
  4. Můžete servírovat, dozdobte čerstvým koriandrem a polovinou limety.

NADĚJE ČESKÉ GASTO SCÉNY

Jedná se o dlouhodobou iniciativu makro, která podporuje talentované profesionály napříč gastronomií v České republice. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty