Na perskou rýži
- cibule 1 dávka
Head
- pasta tandoori masala 1 špetka
Na perskou rýži
- žluté hrozinky 1 dávka
Head
- olivový olej 1 dávka
Na perskou rýži
- sušené brusinky 1 hrst
- piniové oříšky (nasekané - volitelné ) 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1
Filety ryby nakrájet na větší kousky, pastu tandoori masala (dá se koupit i ve specialitách obchodních domů) smíchat s trochou olivového oleje a rybu pastou obalit a nechat marinovat a podle možnosti odležet
Potom trochu osolit, zprudka opéct pánvi na oleji a nechat tak na deset minut dopéct v troubě, až je maso zvenku krásně červené a uvnitř svítivě bílé a měkké
2
Na základ přílohy – perskou rýži - si na pánvi necháme na másle zesklovatět dvě větší cibule nakrájené na plátky, přidáme dvě lžíce pokud možno skutečné indické směsi kari, dále žluté rozinky a sušená brusinky (kvůli barvě), nasekané loupané mandle nebo piniové oříšky a chvíli restujeme
Dáme na chvíli stranou
3
Rýži basmati propláchneme vodou, potom nasypeme na rozpálenou pánev s máslem a chvíli restujeme, přidáme směs s karí a zalijeme vařící vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit, až se voda vsákne a rýže změkne tak akorát
Podáváme s rybou