Suroviny
- quinoa 200 g
- zeleninový vývar 1,2 litru
- jarní cibulka 2 ks
- listový špenát (čerstvý nebo mražený) 200 g
- čerstvá chilli paprička 2–3 ks
- Sůl
- Sójová omáčka 3 lžíce
- zralé avokado 1/2 ks
- miso pasta (červené aka-miso nebo bílé shiro-miso) 80 g
- Limeta 1 ks
Quinoa je přirozeně bezlepková obilnina, která skýtá široké uplatnění v kuchyni. Inspirujte se dalšími recepty v našem speciálu:
Odkaz
Quinoa je hit!
Quinoa (merlík čilský) je rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Její semena jsou přímo pokladnicí zdraví prospěšných látek, navíc se skvělou chutí. Vyzkoušejte ji s našimi...
Postup přípravy
- Quinou dejte do mísy s vodou a 5 minut ji namáčejte. Pak v sítu opláchněte, nechte okapat a asi 20 minut vařte v zeleninovém vývaru. Mezitím očistěte jarní cibulky a nakrájejte je na středně jemné kroužky. Špenát opláchněte a nechte okapat, velké listy trochu nasekejte. Špenát s cibulkami přidejte do vývaru.
- Chilli papričky rovněž nakrájejte na kroužky, osolte a lehce pomačkejte, dejte se sójovou omáčkou do mističky. Avokádo rozpulte a dužinu vydlabejte.
- Miso zamíchejte v míse s trochou horkého vývaru na krém a ten pak vmíchejte do polévky. Avokádo jen v polévce ohřejte. Rozdělte na talíře a servírujte s kroužky chilli papriček a limetkovými plátky.