Kotletky
Hranolky
- celer 1 ks
- mrkev 5 ks
- olivový olej 3 lžíce
- sůl
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Kotlety vykostěte, na okraji nařízněte, aby se při pečení nekroutily, osolte a potřete prolisovaným česnekem. Pak rozpusťte na pánvi máslo a když je horké, dejte na něj kotlety a opékejte je z každé strany cca 4 minuty. Na prkénko si položte alobal a do něj zabalte upečené kotlety a nechte takto v teple odpočívat – mezitím si připravte omáčku.
- Do pánve s výpekem nalijte pivo, přidejte med, sůl a pepř a zázvor. Chvilku povařte, dokud šťáva nezíská požadovanou konzistenci. Pak přidejte lístky bylinek a vypněte plamen. Kotlety vraťte na pánev do připravené šťávy, nechte je dvě minuty odpočívat a podávejte.
- Mezitím připravte hranolky. Troubu rozpalte na 200 °C.
- Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké hranolky, o hraně 1–1,5 cm. Hranolky přesuňte do větší mísy nebo rovnou na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte je olivovým olejem, osolte a důkladně promíchejte, tak aby se všechna zelenina obalila olejem.
- Pak hranolky na plechu rozprostřete v jedné vrstvě a pečte asi půl hodiny, dokud nebudou mít správný poměr měkkosti a křupavosti. To samozřejmě nejlépe zjistíte ochutnáním...