Suroviny
Postup přípravy
Hlavní chod
Masovo-zeleninová šťavnatá směs s rýží
Ingredience:
800 g kuřecích/krůtích prsou200 g žampionů1 velký pórek3 papriky3 stroužky česneku5 lžic oleje50 g máslakoření: sůl, pepř, kari koření, koření na kuřecí/krůtí maso750 g dlouhozrnné rýže3 ks jarní cibulky na posypánívegetariánská alternativa: místo masa ½ lilku
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, zakapeme olejem a promícháme, poté maso uložíme na 20 minut do lednice. Mezitím nakrájíme žampiony, pórek, papriky. Na rozpáleném oleji prudce orestujeme maso, nyní přidáváme i na jemné plátky nakrájený česnek, dále přidáme nakrájený pórek a na staženém ohni začneme dusit. Až maso s pórkem pustí šťávu, přidáme nakrájené papriky a žampiony a okmínujeme. Po změknutí této směsi okořeníme zbytkem koření a přidáme máslo, které necháme ve směsi rozpustit a ještě chvíli směs s kořením podusíme. Vedle přípravy masovo-zeleninové směsi uvaříme rýži v osolené vodě.