Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Masové kuličky s paprikovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Masové kuličky s paprikovou omáčkou
Masové kuličky s paprikovou omáčkou Autor: Knorr
Masové kuličky v chuťově bohaté husté omáčce jsou skvělé jídlo, které ocení celá rodina. Servírujte je s brambory, těstovinami nebo rýží, v každém případě se po nich určitě jen zapráší.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ochuťte mleté maso trochou soli a pepře, přidejte k němu syrovou rýži a dobře promíchejte. Poté ze směsi mokrýma rukama vytvořte 8 koulí.
  2. Nakrájejte čerstvou papriku (z níž jste odstranili vnitřek) na větší kostky a na silném plameni ji pečte 2–3 minuty (v ideálním případě okraje papriky zhnědnou). Přidejte rajčatový protlak, trochu orestujte, nalijte půl litru studené vody a vařte.
  3. Přidejte Knorr Bohatý bujón Na guláš, zamíchejte a vložte masové koule do vařící šťávy. Poté za mírného varu duste pod pokličkou masové koule 40–45 minut a občas je opatrně zamíchejte.
  4. Připravte si paprikovou jíšku z tuku, mouky a mleté papriky (na malé pánvi na tuku orestujte mouku do světle hněda, odstavte, nechte zchladnout, přidejte mletou papriku, dobře zamíchejte, přidejte trochu studené vody a dobře promíchejte).
  5. Vyndejte masové koule, šťávu zahustěte jíškou a papriku propasírujte přes síto, zbavíte ji slupky. Šťávu dochuťte 1 dl smetany, ochutnejte a dle chuti přidejte trochu cukru nebo medu. Vraťte masové koule zpět a prohřejte je ve šťávě. Podávejte libovolnou přílohou.
Reklama

Prima tip: Místo vlastní jíšky můžete použít Knorr tmavou jíšku, v tom případě posypte mletou paprikou (která je jedna z ingrediencí pro jíšku).

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama