Suroviny
- mleté maso 400 g
- bujón (Knorr Bohatý bujón na guláš) 1 kalíšek
- rýže 100 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- zelená paprika 3 ks
- rajský protlak (malý) 60-70 g
- smetana (nebo Rama Cremefine) 1 dl
- olej (nebo Rama Culinesse) 2 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
Postup přípravy
- Ochuťte mleté maso trochou soli a pepře, přidejte k němu syrovou rýži a dobře promíchejte. Poté ze směsi mokrýma rukama vytvořte 8 koulí.
- Nakrájejte čerstvou papriku (z níž jste odstranili vnitřek) na větší kostky a na silném plameni ji pečte 2–3 minuty (v ideálním případě okraje papriky zhnědnou). Přidejte rajčatový protlak, trochu orestujte, nalijte půl litru studené vody a vařte.
- Přidejte Knorr Bohatý bujón Na guláš, zamíchejte a vložte masové koule do vařící šťávy. Poté za mírného varu duste pod pokličkou masové koule 40–45 minut a občas je opatrně zamíchejte.
- Připravte si paprikovou jíšku z tuku, mouky a mleté papriky (na malé pánvi na tuku orestujte mouku do světle hněda, odstavte, nechte zchladnout, přidejte mletou papriku, dobře zamíchejte, přidejte trochu studené vody a dobře promíchejte).
- Vyndejte masové koule, šťávu zahustěte jíškou a papriku propasírujte přes síto, zbavíte ji slupky. Šťávu dochuťte 1 dl smetany, ochutnejte a dle chuti přidejte trochu cukru nebo medu. Vraťte masové koule zpět a prohřejte je ve šťávě. Podávejte libovolnou přílohou.
Prima tip: Místo vlastní jíšky můžete použít Knorr tmavou jíšku, v tom případě posypte mletou paprikou (která je jedna z ingrediencí pro jíšku).
KOMERČNÍ SDĚLENÍ